WSJ: Την πώληση της Rolling Rock εξετάζει η Anheuser-Busch InBev

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 11:10

Στην πώληση της προβληματικής της μονάδας Rolling Rock προσανατολίζεται η ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται η Wall Street Journal.

Η πιθανή πώληση της εν λόγω μονάδας έρχεται τρία χρόνια αφότου η Anheuser-Busch την εξαγόρασε από τη βελγική InBev, έναντι τιμήματος 82 εκατ. δολαρίων.

Η InBev, τα εμπορικά σήματα της οποίας συμπεριλαμβάνουν τη μπύρα Stella Artois, απέκτησε την Anheuser-Busch το φθινόπωρο, έναντι 52 δισ. δολαρίων, με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο βάσει πωλήσεων.

Η InBev, τα εμπορικά σήματα της οποίας συμπεριλαμβάνουν τη μπύρα Stella Artois, απέκτησε την Anheuser-Busch το φθινόπωρο, έναντι 52 δισ. δολαρίων, με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο βάσει πωλήσεων. Σήμερα, επιχειρεί να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού, προκειμένου να αποπληρώσει δάνεια που έλαβε στο πλαίσιο της ανωτέρω εξαγοράς.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της Rolling Rock βρίσκονται σε πτωτική τροχιά τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, όπως παρατηρεί η WSJ, η μονάδα πιθανόν να προσελκύσει το ενδιαφέρον ζυθοποιιών, οι οποίες επιδιώκουν να επεκταθούν στην αμερικανική αγορά.

Εκπρόσωπος της Anheuser-Busch InBev αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Wall Street Journal.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα