Αμετάβλητος ο Nikkei εν αναμονή αποτελεσμάτων

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 10:47
UPD:11:07

Σε σταθερά επίπεδα κινήθηκε ο δείκτης Nikkei, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,4% στη σημερινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 8.924,43 μονάδες. Καθοδικές τάσεις επικράτησαν στις μετοχές των αμυντικών κλάδων, ενώ θετική ήταν η επίδραση της Toyota Motor η οποία ευνοήθηκε από την αυξανόμενη αισιοδοξία για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Με ανυπομονησία αναμένουν οι επενδυτές τα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να τηρούν επιφυλακτική στάση. Η εμπιστοσύνη αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Wells Fargo που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

«Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει των αποτελεσμάτων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ και των αναγκών για ρευστοποίηση κερδών μετά από ένα ράλι της αγοράς», σχολίασε ο Μασάρου Χαμασάκι, υπεύθυνος στρατηγικής στην Toyota Asset Management.

«Οι ανησυχίες για την κερδοφορία των εξαγωγικών εταιρειών έχουν υποχωρήσει χάρη στην υποτίμηση του γεν, ενώ το πακέτο κινήτρων της Ιαπωνίας έχει σπείρει μια ελαφρά αισιοδοξία η οποία θα λειτουργήσει θετικά για τις μετοχές που σχετίζονται με την εγχώρια ζήτηση», δήλωσε ο Χαμασάκι.

Ο πιο διευρυμένος ιαπωνικός δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,4% κλείνοντας στις 848,97 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα