Quantas: Απολύσεις, ακύρωση παραγγελιών λόγω της κρίσης

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 09:49
UPD:09:51

Σε μαζικές απολύσεις και ακύρωση παραγγελιών ανακοίνωσε πως προχωρά η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas, επικαλούμενη την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ¶λαν Τζόις, λόγω της περιορισμένης επιβατικής κίνησης η Qantas θα καταργήσει 500 θέσεις διευθυντών και άλλες 1.250 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

«Θέλουμε να περιορίσουμε τις απολύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο και να προστατεύσουμε τις θέσεις των χιλιάδων εργαζομένων μας», δήλωσε ο Τζόις.

Ο αυστραλιανός αερομεταφορέας, ο οποίος απασχολεί σήμερα 34.000 άτομα, αναμένει μείωση των κερδών του φέτος σε 100-200 εκατ. δολάρια, έναντι αρχικών προβλέψεων για κέρδη 500 εκατ. δολαρίων.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υποβαθμίσουμε τις προβλέψεις των αποτελεσμάτων και να κάνουμε σημαντικές αλλαγές για να βεβαιωθούμε ότι η Qantas θα μπορέσει να ξεπεράσει το τρέχον εμπορικό περιβάλλον», ανέφερε ο Τζόις.

Η Qantas σχεδιάζει, επίσης, να καθηλώσει στο έδαφος δέκα αεροσκάφη της και θα επιδιώξει την πώλησή τους, ενώ θα ακυρώσει και τις παραγγελίες για νέα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων τέσσερα Airbus A380 και 12 Boeing 737-800.

«Ιδιαίτερα άσχημη και ανεπιθύμητη» χαρακτήρισε την είδηση η αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης και υπουργός Απασχόλησης, Τζούλια Γκίλανρτ.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία είχε καταργήσει 1.500 θέσεις εργασίας, ενώ τον περασμένο μήνα απέλυσε 90 υψηλόβαθμα στελέχη της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα