Goldman Sachs: Προς ΑΜΚ πέντε δισ. δολαρίων

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη α' τριμήνου
Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 10:08

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά πέντε δισ. δολάρια προχωρά ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός Goldman Sachs, με στόχο της αποπληρωμή κρατικών δανείων που έλαβε στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης του χρηματοοικονομικού τομέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λόιντ Μπλάνκφαϊν, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να μειώσει τα δάνεια ύψους 10 δισ. δολαρίων που έλαβε από την κυβέρνηση τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την ΑΜΚ αργά χθες, στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο.

Η Goldman εμφάνισε κέρδη 3,39 δολαρίων ανά μετοχή, υπερδιπλάσια σε σχέση με τα 1,64 δολάρια ανά μετοχή που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 9,43 δισ. δολάρια.

Η Goldman ήταν η πιο κερδοφόρα εταιρεία της Wall Street προτού μετατραπεί σε τράπεζα, πέρυσι, και ανακοινώσει τις πρώτες τριμηνιαίες ζημιές της από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το 1999. Όπως αποκάλυψε χθες, μόνο τον Δεκέμβριο, απώλεσε 780 εκατ. δολάρια ή 2,15 δολάρια ανά μετοχή.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την πώληση κοινών μετοχών θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των κεφαλαίων που έλαβε η εταιρεία από το πρόγραμμα TARP. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της Goldman.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα