Στα χέρια πειρατών ελληνόκτητο πλοίο στον κόλπο του Αντεν

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 10:24
UPD:12:00

Στα χέρια πειρατών έπεσε ένα ακόμα πλοίο στα ανοικτά της Σομαλίας, ανακοίνωσε σήμερα το Πρόγραμμα Αρωγής Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής.

Όπως διευκρινίστηκε, πρόκειται για το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Irene E.M., σημαίας Αγ. Βικεντίου&Γρεναδίνων, το οποίο κατελήφθη τα ξημερώματα (1:30 τοπική ώρα). Όλα τα μέλη του πληρώματός του -συνολικά 22 άτομα- είναι Φιλιππινέζοι, ο οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο (ναυπηγημένο το 1979) ανήκει στην εταιρεία Chian Spirit Maritime Enterprises.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το νέο χτύπημα των πειρατών που ανεβάζει σε εννέα τον αριθμό των πλοίο που έχουν καταληφθεί στην περιοχή από τις αρχές Απριλίου.

Το Irene E.M. είναι το τέταρτο ελληνικό πλοίο που πέφτει στα χέρια πειρατών σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών.

Στις 22 Φεβρουαρίου, το φορτηγό Saldanha (ναυπ. 2004) της DryShips κατελήφθη στον Κόλπο του Αντεν, ταξιδεύοντας για τη Σλοβενία φορτωμένο με κάρβουνο.

Στις 20 Μαρτίου επίθεση πειρατών δέχθηκε το Φ/Γ «Τιτάν», το οποίο με 24μελές πλήρωμα και φορτίο ατσαλιού, είχε αναχωρήσει από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό τη Νότια Κορέα.

Πέντε μέρες αργότερα το πλοίο Nipayia (ναυπ. 1997) της Lotus Shipping, ναυτιλιακής εταιρείας του Πειραιά, κατελήφθη από πειρατές καθώς έπλεε στα ανοιχτά της Μαδαγασκάρης προς τον Περσικό Κόλπο.

Τέσσερα ακόμη ελληνικά πλοία έχουν πέσει θύματα πειρατείας στα ανοιχτά της Σομαλίας τον τελευταίο χρόνο, αλλά έχουν αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα