Chrysler: Συνομιλίες με Fiat για νέα διοίκηση και δ.σ.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 12:31

Συνομιλίες σχετικά με την τοποθέτηση νέας διοίκησης και δ.σ. στην Chrysler διεξάγουν η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και η πιθανή εταίρος της, Fiat, στο πλαίσιο προτεινόμενης συνεργασίας των δύο μερών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Automotive News, οι εταιρείες συζητούν το ενδεχόμενο εκλογής ενός νέου επταμελούς συμβουλίου στην Chrysler, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται αντιπρόσωποι της Fiat αλλά και της ομάδας που έχει ορίσει η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να επιβλέπει την εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η Chrysler καταβάλει προσπάθειες να οριστικοποιήσει τη συνεργασία της με την ιταλική εταιρεία μέχρι τις 30 Απριλίου, με την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να προειδοποιεί ότι η εναλλακτική λύση θα είναι η χρεοκοπία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται επίσης και η τοποθέτηση του επικεφαλής της Ford, Σέρτζιο Μαρκιόνε, σε ανώτατο πόστο στην Chrysler – ακόμη και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Από το 2007, πρόεδρος και CEO της αμερικανικής εταιρείας είναι ο Μπομπ Ναρντέλι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η νέα διοικητική δομή θα διαχωρίζει τους ρόλους του CEO και του προέδρου, με τη θέση του προέδρου να την κατέχει πιθανότατα Αμερικανός.

Εκπρόσωπος της Fiat αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ κανένας εκπρόσωπος της Chrysler δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα