Γερμανία: Στην ανεργία βυθίζεται η «Χρυσή Πόλη»

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 13:52
UPD:14:08

Εξαιτίας του χαρακτήρα της τρέχουσας κρίσης, η καλπάζουσα ανεργία προσπερνά τις φτωχές ανατολικές περιοχές και χτυπά τη Γερμανία στην καρδιά της βιομηχανίας της, στο δυτικό και νότιο τμήμα της χώρας.

Μία από τις περιοχές της Γερμανίας που έχουν δει το σκληρότερο πρόσωπο της ύφεσης είναι το Πφόρτσχαϊμ, η Χρυσή Πόλη, όπως είναι γνωστή, λόγω της μακράς παράδοσής της ως η «πρωτεύουσα των κοσμημάτων».

Το περασμένο έτος, στο Πφόρτσχαϊμ σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας της χώρας, η οποία εκτινάχθηκε στο 9,8% από 7,1% το 2008 –κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα από το μέσο όρο της ανεργίας στη Γερμανία.

Η υποχώρηση των εξαγωγών θέτει σε κίνδυνο 120.000 εργαζομένους που απειλούνται με απόλυση σε περίπτωση που μειωθούν περαιτέρω οι καταναλωτικές δαπάνες, ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δραστηριοποίηση στους κλάδους πολυτελών προϊόντων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ευάλωτοι σε στην τρέχουσα διεθνή κρίση, εκτιμάται ότι θα βυθίσει την πάλαι πότε χρυσή πόλη ακόμη περισσότερο στην ανεργία.

Πηγή: The New York Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα