Βρετανία: Μεγάλες προκλήσεις στον κλάδο αιολικής ενέργειας

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 15:54
UPD:15:55

Με την απειλή δεκάδων χιλιάδων απολύσεων και αθέτησης των στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα έρθει αντιμέτωπη η Βρετανία, εάν το κράτος δεν λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών Δημόσιων Πολιτικών.

Η ραγδαία επέκταση της αιολικής ενέργειας και η δημιουργία τεράστιων υπεράκτιων πάρκων είναι παράγοντες ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των στόχων της κυβέρνησης, οι οποίοι προβλέπουν κάλυψη του 15% των αναγκών της Βρετανίας σε ενέργεια έως το 2020.

Ωστόσο, η κατακόρυφη αύξηση των εισαγόμενων ανεμογεννητριών και η πιστωτική συρρίκνωησ θέτουν σε κίνδυνο μερικά από τα σημαντικότερα σχέδια της κυβέρνησης Μπράουν για την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με την έκθεση που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, είναι αναγκαία η δρομολόγηση ενός επενδυτικού προγράμματος σε υπεράκτια αιολικά πάρκα, που θα οδηγήσει στη δημιουργία 70.000 νέων θέσεων εργασίας. Σήμερα, μόνο 700 εργαζόμενοι απασχολούνται στον κλάδο, ενώ στη Βρετανία υπάρχει μόνο μία εταιρεία που κατασκευάζει ανεμογεννήτριες, επισημαίνει η έκθεση.

Πηγή: The Independent



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα