Bloomberg: Εξετάζεται η συμμετοχή της κυβέρνησης στη GM

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 21:42

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει το ρίσκο συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της General Motors, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει χρονικό περιθώριο μέχρι την 1η Ιουνίου να προχωρήσει σε πρόγραμμα ανασυγκρότησης, υπό την απειλή της απώλειας της κυβερνητικής στήριξης, που παρέχεται με σκοπό να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και η μείωση της ζήτησης για αμερικανικής κατασκευής αυτοκίνητα.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει βοήθεια ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη GM, αλλά η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι χρειάζεται άλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει δραστικές αλλαγές στη GM και στην ανταγωνίστρια εταιρία Chrysler.

Σε συνέντευξη στην Wall Street Journal, που δημοσιεύεται σήμερα, ο μεταβατικός πρόεδρος της GM, Κεντ Κρέσα δήλωσε ότι η εταιρία θα καλωσόριζε την είσοδο της κυβέρνησης στο μετοχικό κεφάλαιο, έναντι του χρέους που έχει η εταιρία προς την Ουάσινγκτον. "Σίγουρα αυτό θα βοηθούσε", δήλωσε ο Κεντ Κρέσα στη συνέντευξή του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα