Με απώλειες η Wall Street

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 00:01

Τα άκρως απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ έριξαν χθες τη σκιά τους στη Wall Street θυμίζοντας στους επενδυτές ότι η έξοδος από τη βαθιά και επώδυνη ύφεση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Το ηθικό τους δεν κατάφεραν να τονώσουν ούτε τα απροσδόκητα υψηλά κέρδη, που εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η Goldman Sachs. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και οι όμιλοι καταστημάτων λιανικής.

Ο τίτλος της Goldman Sachs δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις, μετά την απόφαση της τράπεζας να αντλήσει 5 δισ. δολάρια μέσω έκδοσης μετοχών, ενώ σημαντικές απώλειες είχαν επίσης οι JP Morgan Chase & Co. και American Express. Σημαντική πτώση κατέγραφαν και οι μετοχές των Best Buy και Macy's.

Παρά το αρνητικό κλίμα στη Νέα Υόρκη, για τις μεγάλες κεφαλαιαγορές της Ευρώπης η χθεσινή (πρώτη μετά την αργία του Πάσχα των Καθολικών) συνεδρίαση επεφύλασσε κέρδη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofist ενισχύθηκε 1,5%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τράπεζες, με την UBS να κάνει άλμα 15,4% και την Barclays να ενισχύεται 10%.

Στις αγορές συναλλάγματος, δολάριο αλλά και γιεν ενισχύθηκαν έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων, ενώ στις αγορές εμπορευμάτων σε πτωτική τροχιά παρέμειναν οι τιμές του αργού πετρελαίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα