Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 08:22
UPD:10:05

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανησυχία από την εκτίναξη της ανεργίας στο 9,4%. Χωρίς εργασία επιπλέον 31.543 άτομα τον Ιανουάριο φέτος".

"Πυροσβεστικά μέτρα για την αναχαίτιση της ανεργίας, που εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο 9,4% αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής", αναφέρει η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Απογείωση" ανεργίας στο 9,4% τον Ιανουάριο. Ανησυχητική αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 75.482 άτομα σε διάστημα 1 έτους".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εκρηκτική άνοδο σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο εφέτος και διαμορφώθηκε στο 9,4% από 8% τον Ιανουάριο πέρυσι".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έκτακτα μέτρα φέρνει η έκρηξη της ανεργίας. Έφθασε στο 9,4% - Ο αριθμός των ανέργων προσεγγίζει τις 500.000".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκρηκτική αύξηση της ανεργίας καταγράφεται τον Ιανουάριο. Στις λίστες προστέθηκαν πάνω από 75.000 άτομα και ο συνολικός αριθμός των ανέργων προσεγγίζει τις 500.000. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η ανεργία πλήττει τις πλέον παραγωγικές ηλικίες, μεταξύ 35 και 44 ετών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αμυδρό φως στο τούνελ. Ενδείξεις επιβράδυνσης της ύφεσης εντοπίζουν Ομπάμα και Μπερνάνκι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μήνυμα ελπίδας προς τον αμερικανικό λαό και τις αγορές ότι έχουν αρχίσει να διαφαίνονται οι πρώτες "αχτίδες φωτός" στο τούνελ της ύφεσης έστειλαν χθες με ξεχωριστές δηλώσεις τους ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα αλλά και ο πρόεδρος της Fed κ. Μπεν Μπερνάνκι, ενώ την ίδια ώρα τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου της Goldman Sachs ενισχύουν τις προσδοκίες ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και ο τραπεζικός κλάδος αρχίζει να σταθεροποιείται".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα