ΗΠΑ: Νέα οικονομική ενίσχυση 5,5 δισ. δολ. σε GM, Chrysler

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 09:55

H GM έλαβε 5 δισ. δολάρια και η Chrysler 500 εκατ. δολάρια, ποσά που διατηρούν τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες «ζωντανές» μέχρι τη λήξη της προθεσμίας που έχει θέσει η αμερικανική κυβέρνηση για την πλήρη αναδιάρθρωσή τους ή την κήρυξη πτώχευσης.

Νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 5,5 δισ. δολαρίων έλαβαν από την αμερικανική κυβέρνηση οι General Motors και Chrysler, σύμφωνα με τα στοιχεία των επενδυτών που δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες.

Ειδικότερα, η GM έλαβε 5 δισ. δολάρια και η Chrysler 500 εκατ. δολάρια, ποσά που διατηρούν τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες «ζωντανές» μέχρι τη λήξη της προθεσμίας που έχει θέσει η αμερικανική κυβέρνηση για την πλήρη αναδιάρθρωσή τους ή την κήρυξη πτώχευσης.

Τα νέα αυτά δάνεια έρχονται να προστεθούν στη βοήθεια των 17,5 δισ. δολαρίων που έχουν δοθεί στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίας από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει δώσει περιθώριο μέχρι την 1η Μαΐου στην Chrysler, ενώ η GΜ έχει έναν επιπλέον μήνα για να ολοκληρώσει τις σκληρές διαπραγματεύσεις για τη μείωση των χρεωστικών και εργοδοτικών της δαπανών, διαφορετικά θα απολέσει την κυβερνητική στήριξη.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις των αμερικανικών αυτοκινήτων έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 40% από τον Οκτώβριο, εξαιτίας της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα