Τέλος στην προσπάθεια Λι, για την εξαγορά της PCCW

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 07:01

Εγκατέλειψε την προσπάθεια εξαγοράς της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών του Χονγκ Κονγκ ύψους 2,1 δισ. δολ. ΗΠΑ ο πρόεδρος της PCCW Ltd. Ρίτσαρντ Λι, μετά την απαγόρευση της εμπορικής συναλλαγής από το δικαστήριο της πόλης, ωθώντας τις μετοχές της στις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα οκτώ ετών.

Ο Λι και η China United Network Communications Group Corp. δεν θα επεκτείνουν την προσφορά μετά τη σημερινή λήξη της προθεσμίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της PCCW προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές, οι οποίες άρχισαν να διαπραγματεύονται και πάλι μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσής τους από τις 16 Απριλίου, σημείωναν απώλειες 3,54 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 10:01 π.μ., σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Σεπτέμβριο του 2000.

Ο Λι, ο 42χρονος γιος του πλουσιότερου ανθρώπου του Χονγκ Κονγκ και η China United, η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών προσφέρθηκαν να καταβάλουν 4,50 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή για την εξαγορά της εταιρείας.

Η PCCW θα συνεχίσει την καταβολή του έκτακτου μερίσματος ύψους 1,30 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή και θα επαναλάβει τη μερισματική της πολιτική, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα