Kirin Holdings Co.: Προσφορά για εξαγορά του 54% της Lion Nathan Ltd.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 06:43
UPD:06:52

Προσφορά για την εξαγορά του 54% της Lion Nathan Ltd. που δεν κατέχει, έκανε η μεγαλύτερη βιομηχανία ποτών της Ιαπωνίας, Κirin Holdings Co., αυξάνοντας τις προσπάθειές της στην Αυστραλία για να εξισορροπήσει τη μείωση των πωλήσεων μπύρας στη χώρα της.

Η ζυθοποιΐα δεν έχει αποφασίσει το ύψος του ποσού που θα καταβάλει για το παραπάνω μερίδιο, αξίας 4,2 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,7 δισ. δολ. ΗΠΑ), με βάση το χθεσινό κλείσιμο των μετοχών της, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Kirin, Μακότο Αντο, στο Τόκιο. Η Lion Nathan με έδρα το Σύδνεϋ και η δεύτερη σε μέγεθος ζυθοποιΐα της Αυστραλίας θα σκεφθεί την προσφορά, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η ιαπωνική εταιρεία που έχει ήδη στην κυριότητά της τη μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος στην Αυστραλία και εταιρεία χυμών, αύξησε την παγκόσμια επέκτασή της καθώς η μείωση των γεννήσεων μειώνει τους δυνητικούς καταναλωτές στην Ιαπωνία, ενώ το ισχυρότερο γιέν καθιστά φθηνότερες τις εξαγορές στο εξωτερικό. Η προσφορά γίνεται δύο μήνες μετά την απόρριψη της προσφοράς της Kirin ύψους 7,3 δισ. δολ. Αυστραλίας για την εξαγορά της Coca-Cola Amatil Ltd.

Οι μετοχές της Kirin σημείωσαν άνοδο 0,8% φθάνοντας στα 1.087 γιέν η μία στις 10:08 π.μ. στο Τόκιο, περιορίζοντας τις απώλειές του έτους στο 7,7%. Οι μετοχές της Lion Nathan – η διαπραγμάτευση των οποίων ανεστάλη πριν το άνοιγμα της αγοράς στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας – έκλεισαν χθες στα 8,31 δολ. Αυστραλίας η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 4,4 δισ. δολ. Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα