Credit Suisse: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη α' τριμήνου

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 09:24
UPD:09:52
EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA

Πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Credit Suisse στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης των εσόδων στο τμήμα συναλλαγών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 2 δισ. ελβετικά φράγκα (1,7 δισ. δολάρια), διπλάσια από το 1 δισ. φράγκα που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε εμφανίσει ζημίες 2,15 δισ. φράγκων.

Οι συνολικές πωλήσεις και τα έσοδα από τις συναλλαγές ανήλθαν σε 6,25 δισ. φράγκα από 256 εκατ. φράγκα το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς.

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν σαφώς πως η Credit Suisse κερδίζει μερίδιο αγοράς στην ιδιωτική και την επενδυτική τραπεζική, καθώς οι ανταγωνιστές της βρίσκονται σε σύγχυση», επισημαίνει αναλυτής της Morgan Stanley.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας, Μπράντι Ντούγκαν, δήλωσε «αισιόδοξος» για τις προοπτικές της Credit Suisse, τονίζοντας πως τα σχέδια για περικοπές 5.300 θέσεων εργασίας και απόσχιση των ζημιογόνων μονάδων έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

«Αν και μπορεί να επηρεασθούμε από τη συνεχιζόμενη αστάθεια και τις αναταραχές στην αγορά, σε περίπτωση που παραμείνουν οι δύσκολες συνθήκες, πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα και να λειτουργήσουμε καλά όταν εμφανιστούν ευκαιρίες στην αγορά», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρείας έρχεται έβδομη ως προς τις αποδόσεις της στον δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index μέχρι στιγμής φέτος. Η άνοδός της κατά 39% έχει δώσει στην τράπεζα κεφαλαιοποίηση 47 δισ. ελβετικών φράγκων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα