Hyundai: Τα χαμηλότερα κέρδη τριμήνου σε επτά χρόνια

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 09:31
UPD:10:23

Τα χαμηλότερα κέρδη τριμήνου σε χρονικό διάστημα επτά ετών εμφάνισε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, Hyundai Motor, καθώς η παγκόσμια ύφεση αποθάρρυνε τον κόσμο να αγοράσει αυτοκίνητα.

Το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν κατά 43% φθάνοντας στα 225 δισ. γουόν (167 εκατ. δολ.) από 392,7 δισ. γουόν ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας που εδρεύει στη Σεούλ.

Η Hyundai μείωσε την εγχώρια παραγωγή κατά 29% κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο εξ αιτίας της χαμηλότερης ζήτησης. Επίσης, η υποτίμηση του νομίσματος της Ν. Κορέας κατά 8,9% επέτρεψε στην αυτοκινητοβιομηχανία να αυξήσει τα κίνητρα πώλησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, κάτι που τη βοήθησε να κερδίσει πελάτες από την Toyota Motor και την General Motors.

Τα λειτουργικά κέρδη, ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των πωληθέντων αγαθών και των διοικητικών εξόδων, μειώθηκαν κατά 71% στα 153,8 δισ. γουόν.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε να εμφανίσει ζημίες από το 2002, χρονιά κατά την οποία άρχισε να ανακοινώνει τριμηνιαία αποτελέσματα.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 2,4%, φθάνοντας στα 67.000 γουόν στις 2:10 μ.μ. στη Σεούλ, έναντι ανόδου 0,5% του δείκτη Kospi.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα