Ετοιμάζεται για χρεοκοπία η Chrysler;

Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τη Fiat
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:43
REUTERS /SHANNON STAPLETON

Μια μόλις εβδομάδα προτού εκπνεύσει η προθεσμία για τη σύναψη συμφωνίας με την Fiat, η Chrysler ετοιμάζει σχέδιο χρεοκοπίας – αν και εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε μια πιθανή συμμαχία με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία – σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει περιθώριο μέχρι τις 30 Απριλίου προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τη Fiat ειδάλλως θα χάσει τις κρατικές ενισχύσεις, ετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο κατάθεσης αίτησης προστασίας από τους πιστωτές, σύμφωνα με άτομα προκείμενα στο θέμα.

REUTERS
Fiat: Κοντά σε συμφωνία με GM;

Fiat: Κοντά σε συμφωνία με GM;

Στο μεταξύ, η Fiat εμφανίζεται και ως υποψήφιος αγοραστής της γερμανικής μονάδας της General Motors, Opel, σε μια συμφωνία η οποία, αν επιτευχθεί, θα αναδείξει την ιταλική εταιρεία σε σημαντικό παίκτη της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων και θα της δώσει ρόλο στην αναδιοργάνωση και των δύο δοκιμαζόμενων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβερνητικής ομάδας που επιβλέπει τις συνομιλίες Chrysler Fiat είναι η επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, παρά η υποβολή αίτησης χροεκοπίας.

«Σε μια τέτοιου είδους διαπραγμάτευση, όλα είναι εικασίες μέχρι να υπάρξει κάποια συμφωνία», τόνισε.

Σε ανακοίνωσή της, η Chrysler αναφέρει ότι σκοπεύει να ακολουθήσει το guidance της αμερικανικής επιτροπής και ότι έχει αφήσει «ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των New York Times και Wall Street Journal τα σχέδια χρεοκοπίας της εταιρείας ενδεχομένως να προβλέπουν την υποβολή της σχετικής αίτησης εντός της επόμενης εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα