Ford: Ζημίες 1,4 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 14:15
UPD:14:32

Ζημίες χαμηλότερες του αναμενόμενου ανακοίνωσε σήμερα η Ford Motor, ενώ διαβεβαίωσε πως παραμένει σε τροχιά επίτευξης των στόχων της, παρά το χειρότερο τρίμηνο που βίωσε η αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία 26 χρόνια.

Ειδικότερα, η αμερικανική κατασκευάστρια αυτοκινήτων – η μοναδική που δεν έχει λάβει οικονομική ενίσχυση από το κράτος – εμφάνισε καθαρές ζημίες 1,4 δισ. δολαρίων ή 60 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε ανακοινώσει κέρδη 3 σεντς ανά μετοχή.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, οι ζημιές της διαμορφώθηκαν στα 1,8 δισ. δολάρια ή 75 σεντς ανά μετοχή, έναντι αντίστοιχων κερδών 477 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι αναλυτές ανέμεναν, κατά μέσο όρο, ζημίες 1,23 δολαρίων ανά μετοχή, σε αυτή τη βάση.

Τα έσοδά της υποχώρησαν στα 24,8 δισ. δολάρια από 39,2 δισ. δολάρια, έναντι 21,8 δισ. δολαρίων που ανέμενε η Wall Street.

Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της Ford έρχεται τη στιγμή που η ανταγωνίστριά της, Chrysler, αγωνίζεται να πετύχει συμφωνίες με τις εργατικές ενώσεις, τους πιστωτές και την ιταλική Fiat μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, θα επιλέξει την οδό της χρεοκοπίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα