Σομαλία: Ρωσικό πλοίο κατέλαβε ύποπτο για πειρατεία σκάφος

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 05:38

Ρωσικό πολεμικό πλοίο συνέλαβε το 29μελές πλήρωμα και κατέλαβε ύποπτο για πειρατεία πλοίο ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα πηγές του υπουργείου άμυνας.

Ο Ρώσος ναύαρχος Πεντελέγιεφ ανακοίνωσε ότι το ρωσικό πλοίο κατέλαβε χθες το ύποπτο πλοίο 15 μίλια ανοικτά των ακτών της Σομαλίας στις 15.12 ώρα Ελλάδας, μετέδωσαν τα πρακτορεία Interfax και Ria Novosti.

«Μετά από έρευνα πάνω στο πλοίο βρέθηκαν επτά όπλα Καλάζνικοφ, διαφόρων τύπων πιστόλια και μια αλουμινένια σκάλα», μετέδωσε το Ria Novosti, επικαλούμενο την πηγή του υπουργείου Αμυνας.

«Αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή η ομάδα των πειρατών είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς δύο φορές να καταλάβει το τάνκερ TF Commander με ρωσικό πλήρωμα που ταξίδευε χθες σε αυτή την περιοχή», φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που έχουν στείλει ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή για να προστατέψουν μια από τις πλέον πολυσύχναστες ναυτικές διόδους του κόσμου από τη δράση των σομαλών πειρατών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα