Απώλειες για τρίτη ημέρα καταγράφει το αργό

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 05:40
UPD:05:51

Πτωτικά για τρίτη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση των καυσίμων θα μειωθεί καθώς η επιδημία της γρίπης των χοίρων βλάπτει τα ταξίδια και καθυστερεί την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από την ύφεση.

Πετρέλαιο, χρυσός και χαλκός σημείωσαν χθες απώλειες καθώς ο Παγκόσμιας Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για παγκόσμια πανδημία στα υψηλότερα επίπεδα από την υιοθέτηση του εν λόγω συστήματος το 2005, λέγοντας ότι η νόσος δεν μπορεί να ελεγχθεί. Το αργό κινήθηκε ανοδικά τις οκτώ από τις 10 τελευταίες εβδομάδας καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές εν μέσω εικασιών ότι η οικονομία και η κατανάλωση θα ανακάμψουν αργότερα μέσα στο έτος.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε 55 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 49,37 δολ. το βαρέλι στις 8:50 π.μ. ώρα Σύδνεϋ στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στη Ν. Υόρκη τα συμβόλαια υποχώρησαν 22 σεντς κλείνοντας στα 49,92 δολ. το βαρέλι. Φέτος οι τιμές του αργού έχουν σημειώσει άνοδο 22%.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε 33 σεντς, ποσοστό 0,7%, κλείνοντας στα 49,99 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.

Πτωτικά κινήθηκαν και τα λοιπά εμπορεύματα φυσικής παραγωγής εν μέσω ανησυχιών ότι η επιδημία της γρίπης των χοίρων θα επιδεινώσει την οικονομική συρρίκνωση. Χθες ο Reuters/Jefferies CRB Index των 19 εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής υποχώρησε 0,97 μονάδες, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 217,22 μονάδες.

Ο χαλκός για τα συμβόλαια του Ιουλίου υποχώρησε 6,9 σεντς, ποσοστό 3,5%, φθάνοντας στο 1,9165 δολ. η λίμπρα στο Comex του Nymex, στα χαμηλότερα επίπεδα για τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια από τις 2 Απριλίου.

Σημερινή έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας ενδέχεται να δείξει ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 14 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Την εβδομάδα που έληξε στις 17 Απριλίου οι προμήθειες αργού αναρριχήθηκαν στα 370,6 εκατ. βαρέλια, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 1990.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα