Προβληματισμός για την αυστηρότερη εποπτεία των hedge funds

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 13:53
UPD:13:56

Έντονες ανησυχίες εκφράζονται μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυστηρότερη εποπτεία των hedge funds, η οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες κατηγορίες εναλλακτικών επενδύσεων, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια ακινήτων και οι εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου.

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο ενδέχεται να προκαλέσει τον επαναπατρισμό πολλών υπεράκτιων hedge funds στην ΕΕ με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους συμμόρφωσης για τις εταιρείες διαχείρισης που διαθέτουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη, προειδοποιούν οι νομικοί που εξετάζουν την τελική διατύπωση των νέων κανονισμών που έχουν εξαγγελθεί.

Τα οφέλη από τη δραστηριοποίηση σε περιοχές όπως οι Νήσοι Κέυμαν περιορίζονται σημαντικά εξαιτίας της νέας υποχρέωσης των εταιρειών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων που πωλούν Α/Κ στην ευρωπαϊκή αγορά να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ.

Τα νέα μέτρα εξαγγέλθηκαν την περασμένη Τετάρτη –ωστόσο, οι επιμέρους παράμετροι των νέων κανονισμών αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Πηγή: The Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα