KKR: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Oriental Brewery

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 14:13
UPD:14:24

Τη συμφωνία για την εξαγορά της νοτιοκορεατικής ζυθοποιίας Oriental Brewery από την Anheuser-Busch InBev, έναντι τιμήματος περίπου 1,8 δισ. δολαρίων, οριστικοποιεί η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων Kohlberg Kravis Roberts & Co, όπως αναφέρει το Reuters.

H εξαγορά αναμένεται να δώσει στην KKR πρόσβαση σε σημαντικές μονάδες της Ν. Κορέας, όπου οι χαμηλές τιμές προσελκύουν εταιρείες private equity.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, τις οποίες επικαλείται το Reuters, η εξαγορά αναμένεται να δώσει στην KKR πρόσβαση σε σημαντικές μονάδες της Ν. Κορέας, όπου οι χαμηλές τιμές προσελκύουν εταιρείες private equity.

Στέλεχος της OB αποκάλυψε στο πρακτορείο ότι η συμφωνία θα υπογραφεί αυτή την εβδομάδα. «Γνωρίζουμε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί με την KKR είτε στις 6 είτε στις 7 Μαΐου», δήλωσε.

Η πώληση της OB αναμένεται να προσφέρει στην AB-InBev κέρδη περίπου 1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, περίπου το 45% του τιμήματος θα προέλθει από την KKR, ενώ το υπόλοιπο θα προέλθει από μοχλευμένα δάνεια και από χρηματοδότηση από τον πωλητή (seller financing).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα