Fiat-GM: Κλείνουν εργοστάσια στην Ευρώπη

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 05:24

Εργοστάσια στην Ιταλία και στη Βρετανία θα υποστούν τις συνέπειες των περικοπών θέσεων εργασίας αν προχωρήσουν τελικώς τα σχέδια της Fiat να συγχωνευτεί με την General Motors Europe, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει σήμερα.

Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» επικαλείται αυτό, το οποίο περιγράφει ως μία έκθεση εσωτερικής στρατηγικής της Fiat με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» και ημερομηνία 3 Απριλίου.

Υπό τον τίτλο: «Σχέδιο Ποδόσφαιρο», η έκθεση αναφέρεται με λεπτομέρειες στη μείωση των εξόδων που θα ακολουθήσει τη συγχώνευση.

Αυτά θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των εργοστασίων της Fiat στο Πομιλιάνο της νότιας Ιταλίας και στο Τέρμινι Ινερέζε της Σικελίας με συνολικό απολογισμό 6.200 απολύσεις.

Επιπλέον, θα κλείσουν τα εργοστάσια της Vauxhall στις αγγλικές πόλεις Λούτον και Ελσμιρ Πορτ και ένα εργοστάσιο της Opel στην Αμβέρσα του Βελγίου με συνολική απώλεια 6.100 θέσεων εργασίας, αναφέρει η εφημερίδα.

Η Opel και η Vauxhall είναι τα δύο εμπορικά σήματα της GM στην Ευρώπη.

Εχοντας πρόσφατα αποκτήσει σημαντικό ποσοστό της Chrysler, η Fiat πλησίασε τη γερμανική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα με σκοπό την εξαγορά της ελλειμματικής GM Europe.

Στο διάστημα 2011-2016, η Fiat και η Opel θα κλείσουν συνολικά δέκα εργοστάσια στην Ευρώπη, απολύοντας 18.000 υπαλλήλους, γράφει η εφημερίδα.

Στα εργοστάσια της Opel στο Μπόχουμ, το Καιζερσλάουτερν και το Ρούσελσχαιμ στη Γερμανία θα σταματήσει σε μεγάλο βαθμό η παραγωγή κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων. Οι τομείς αυτοί απασχολούσαν 3.600 εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα