Microsoft: 3.000 επιπλέον απολύσεις

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 05:32

Την πρόθεσή της να απολύσει περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους της ανακοίνωσε η Microsoft, ολοκληρώνοντας σχεδόν απόλυτα τα σχέδια που είχε δημοσιοποιήσει τον Ιανουάριο για απολύσεις περίπου 5.000 εργαζομένων.

Η Microsoft είχε ήδη καταργήσει 1.400 θέσεις εργασίας όταν έκανε την ανακοίνωση των πρώτων μαζικών απολύσεων στην ιστορία της.

Με την αποστολή e-mail στους υπαλλήλους της εταιρείας χθες Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλός της, Στιβ Μπάλμερ, γνωστοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν και νέες απολύσεις.

«Καθώς προχωράμε, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τον αντίκτυπο της οικονομικής ύφεσης στην εταιρεία και αν χρειαστεί θα λάβουμε επιπλέον μέτρα περικοπών, που θα περιλαμβάνουν και την κατάργηση θέσεων εργασίας», ανέφερε ο Μπάλμερ στο εσωτερικό σημείωμα που απέστειλε στους εργαζόμενους.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες απολύσεις που έγιναν ήταν στις ΗΠΑ, ο τελευταίος κύκλος περιλαμβάνει ισάριθμες απολύσεις στις ΗΠΑ και στα παραρτήματα της εταιρείας σε άλλες χώρες.

Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία 2.000 με 3.000 θέσεων εργασίας από τώρα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, πολλές από τις οποίες μπορεί να καλυφθούν από τους απολυμένους υπαλλήλους της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα