BNP Paribas: Μειωμένα κατά 21% τα κέρδη α' τριμήνου

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 08:33
UPD:09:58

Μείωση 21% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, BNP Paribas, μικρότερη των προβλέψεων των αναλυτών, μετά την αύξηση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν στα 1,56 δισ. ευρώ (2,08 δισ. δολ.) από 1,98 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική τράπεζα. Κατά μέσον όρο 11 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ζημίες 784 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια της ΒNP Paribas υπερτριπλασιάστηκαν, καθώς η παγκόσμια οικονομία βιώνει τη χειρότερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επενδυτική τράπεζα μαζί με την Credit Suisse και την Deutsche Bank στην Ευρώπη εμφάνισαν κέρδη από τις αγορές πιστώσεων, που πάγωσαν μετά την πτώχευση της Lehman Brothers τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Φέτος, οι μετοχές της BNP Paribas σημείωσαν άνοδο 40% κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Παρίσι, φθάνοντας στα 46,5 δισ. ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,23 δισ. ευρώ από 318 εκατ. ευρώ πριν από ένα έτος, ενώ οι συνολικές προβλέψεις επισφαλών δανείων υπερτριπλασιάστηκαν στα 1,83 δισ. ευρώ το τρίμηνο, υψηλότερα των προβλέψεων για 1,7 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα