ΕΛΒΑΛ: Πτώση τζίρου κατά 7,9% το 2008

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 16:03

Μειωμένος κατά 7,9%, στα 902 εκατ. ευρώ, εμφανίστηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΕΛΒΑΛ το 2008. Όπως τονίσθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η εξαγωγική δραστηριότητά του διατηρήθηκε στο 83% του τζίρου.

Σε επίπεδο κερδοφορίας τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 32,6 εκατ. ευρώ έναντι 85,6 εκατ. ευρώ το 2007, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στο 2008 σε ζημιές 8,9 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 21,7 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η πτώση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων οφείλεται στην εφάπαξ υποτίμηση των αποθεμάτων κατά 20,3 εκατ. ευρώ λόγω της ραγδαίας υποχώρησης των τιμών του αλουμινίου, στις υψηλές τιμές άλλων συντελεστών κόστους, όπως η ενέργεια, στα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα και γενικότερα στην επίδραση των δυσμενών διεθνών οικονομικών συνθηκών.

Κατά την παρουσίαση, έγινε αναφορά στη διάρθρωση του Ομίλου και στην εκτεταμένη παραγωγική του βάση στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Μεγάλη Βρετανία και στη στρατηγική για τη συνεχή αναβάθμιση του εξοπλισμού μέσω σημαντικών επενδυτικών προγραμμάτων.

Επίσης, αναφέρθηκε, πως πέρα από τη μείωση του δανεισμού, που θα επιτευχθεί κυρίως μέσα από τη βέλτιστη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, ο Όμιλος, ως μέτρο αντίδρασης στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, στοχεύει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην επικέντρωση σε τομείς της οικονομίας που διατηρούν τη δυναμική τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα