Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 05:16
UPD:05:26

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την έκθεση στις ΗΠΑ που έδειξε ότι αμερικανικές εταιρείες απέλυσαν λιγότερο αριθμό εργαζομένων από ότι προβλεπόταν τον Απρίλιο και ο υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάϊθνερ είπε ότι τα αποτελέσματα από τα «stress tests» των τραπεζών θα καθησυχάσουν τους επενδυτές.

Ο δείκτης ΜSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 2,4% φθάνοντας στις 96,62 μονάδες στις 9:53 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης, από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 9 Μαρτίου, έχει κάνει ράλι 37%, εν μέσω εικασιών ότι η χειρότερη παγκόσμια κρίση έχει περάσει.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 4,3% φθάνοντας στις 9.358,69 μονάδες μετά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου από την αργία των τριών ημερών, κατά την οποία ο Asian MSCI index – που δεν περιλαμβάνει την Ιαπωνία – σημείωσε άνοδο 6,6%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 1,4%. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,7% καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν λιγότερα κεφάλαια από ότι εκτιμάτο, ενώ οι εταιρείες απέλυσαν λιγότερους εργαζομένους τον Απρίλιο από τον μέσο όρο που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε χθες 4,6% φθάνοντας στα 56,34 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Νοεμβρίου. ¶νοδο 5% σημείωσαν τα συμβόλαια του χαλκού, τη μεγαλύτερη από τις 3 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα