Ρεκόρ τεσσάρων μηνών

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 00:01

Σε υψηλά τεσσάρων μηνών «σκαρφάλωσαν», χθες, οι μετοχές στην Ευρώπη, εν μέσω ενθαρρυντικών μακροοικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων. Η σαφής βελτίωση της εικόνας στον τομέα των υπηρεσιών της Ευρωζώνης είχε ως αποτέλεσμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst να ενισχυθεί 1,4% στις 858,55 μονάδες.

Καταγράφει πλέον κέρδη 33% σε σχέση με τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στα οποία είχε διολισθήσει στις 9 Μαρτίου. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι τράπεζες. Η BNP Paribas ενισχύθηκε 7,3% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι μετοχές των HSBC, Standard Chartered και UniCredit είχαν κέρδη από 4,4% έως 9%.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος και στη Wall Street. Μετοχές μεγάλων τραπεζών όπως της Citigroup και της Bank of America ενισχύθηκαν περισσότερο 15%.

Στο σύνολό τους σχεδόν οι τράπεζες παρουσίαζαν αξιόλογα κέρδη με τον επιμέρους δείκτη KBW Βank Index να σημειώνει άνοδο περίπου 7%. Θετικά στο επενδυτικό κλίμα συνέβαλαν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Τον Απρίλιο ο ιδιωτικός τομέας απώλεσε 491.000 θέσεις απασχόλησης, έναντι 650.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στις αγορές εμπορευμάτων, σημαντική άνοδο σημείωσαν χθες οι τιμές του αμερικανικού αργού, «σκαρφαλώνοντας» πάνω από τα 56 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα