Societe Generale: Ζημίες 278 εκατ. € το πρώτο τρίμηνο

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 09:21
UPD:09:36

Αναπάντεχες ζημίες εμφάνισε η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, Societe Generale, το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας διαγραφών που συνδέονται με αμερικανικές εταιρείες ασφάλισης ομολόγων και υψηλότερων επισφαλειών για ριψοκίνδυνα δάνεια.

Ειδικότερα, η τράπεζα εμφάνισε καθαρές ζημίες 278 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 332 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε εμφανίσει κέρδη 1,1 δισ. ευρώ.

Η SocGen, η οποία ανακοίνωσε χθες πως στη θέση του προέδρου τοποθετείται ο διευθύνων σύμβουλός της Φρεντερίκ Ουντεά, προχώρησε σε διαγραφές και διπλασίασε τις επισφάλειες για δάνεια, μεσούσης της χειρότερης χρηματοοικονομικής κρίσης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αντιθέτως, η ανταγωνίστριά της, BNP Paribas, ανακοίνωσε την Τετάρτη κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής.

«Οι ισχυρές αναταραχές παραμένουν στις χρηματοοικονομικές αγορές», αναφέρει η SocGen σε σημερινή ανακοίνωσή της, εκτιμώντας πως τα κρατικά μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας θα βοηθήσουν την εταιρεία εντός του 2009.

Στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής, η γαλλική τράπεζα εμφάνισε ζημίες 414 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 141 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως συμφώνησε να πουλήσει προνομιούχες μετοχές στην κυβέρνηση, προκειμένου να αντλήσει ποσό ύψους 1,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου κρατικών οικονομικών ενισχύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα