Υπεγράφη η χρηματοδότηση του έργου διευθέτησης της λεκάνης απορροής του Ερασίνου

Στα 56 εκατ.€ ο προϋπολογισμός του έργου
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 15:31
UPD:15:36

Για ουσιαστικό έργο υποδομής για την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, δεδομένου ότι αποτελεί βασικό αποδέκτη ομβρίων της λεκάνης απορροής του κεντρικού τμήματος της Ανατολικής Αττικής (έκτασης 204 τ. χλμ.), έκανε λόγο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Τη χρηματοδότηση του έργου διευθέτησης της λεκάνης απορροής του Ερασίνου, προϋπολογισμού 56.000.000 ευρώ, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Για ουσιαστικό έργο υποδομής για την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, δεδομένου ότι αποτελεί βασικό αποδέκτη ομβρίων της λεκάνης απορροής του κεντρικού τμήματος της Ανατολικής Αττικής (έκτασης 204 τ. χλμ.), έκανε λόγο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, διευκρινίζοντας ότι έργο θα κατασκευαστεί σε μήκος περίπου 8,3 χλμ. και θα εκτείνεται από τον όρμο της Βραυρώνας έως την Αττική Οδό.

Όπως είπε ο υπουργός, στην ευρύτερη περιοχή της επαρχιακής οδού Μαρκοπούλου-Αρτέμιδος, προτείνεται η κατασκευή φράγματος που θα αναχαιτίζει τα νερά των πλημμυρών. Εξάλλου, η ύπαρξη φυσικής κοίτης του Ερασίνου στην περιοχή του φράγματος, προσφέρεται για τη δημιουργία ταμιευτήρα, ο οποίος θα συγκρατεί σημαντικό όγκο από τα νερά των πλημμυρών.

Κατάντη του φράγματος και μέχρι την εκβολή του Ερασίνου στον όρμο της Βραυρώνας θα διευθετηθεί το ρέμα και οι όχθες του με ειδικά έργα, καθώς και η συμβολή σε αυτόν των ρεμάτων του Αγ. Γεωργίου, Μαρκοπούλου και Κοιλάδας των Βασιλέων.

Ανάντη του φράγματος και έως την Αττική οδό, σε μήκος περί τα 2,7 χλμ., θα κατασκευαστούν μικροί αναβαθμοί και οι όχθες θα επενδυθούν με συρματοκιβώτια σε βαθμιδωτή διάταξη, έτσι ώστε να διαμορφώνεται η μέγιστη δυνατή προσαρμογή στο περιβάλλον.

«Με την κατασκευή και αυτού του σημαντικού έργου βοηθάμε ουσιαστικά τόσο στην αντιπλημμυρική προστασία του υγροτόπου και των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της ευρύτερης περιοχής όσο και στην αντιπλημμυρική προστασία της αντίστοιχης οικιστικής και γεωργικής περιοχής», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σουφλιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα