Κίνα: Χαμηλότερη η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 06:15
UPD:06:21

Με χαμηλότερο ρυθμό των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών αυξήθηκε τον Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, μετά τη μείωση των εξαγωγών.

Η παραγωγή αυξήθηκε 7,3% τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, μετά την αύξηση 8,3% τον Μάρτιο. Είκοσι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα αυξηθεί 8,6%.

Η Κίνα μάχεται της παγκόσμιας ύφεσης που οδήγησε την οικονομική ανάπτυξη στο 6,1% το πρώτο τρίμηνο, τον χαμηλότερο ρυθμό σε περίπου μία δεκαετία. Η αύξηση των επενδύσεων, ο δανεισμός ρεκόρ των τραπεζών και αναρρίχηση των πωλήσεων αυτοκινήτων, κατέδειξαν ότι το οικονομικό πακέτο στήριξης ύψους 4 τρισ. γιουάν (586 δισ. δολ.) της κινεζικής κυβέρνησης, αναζωογονεί την τρίτη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 14,8% τον Απρίλιο σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, μετά την αναρρίχησή του κατά 14,7% τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα