Γαλλία: Πάγωμα δημοσίων δαπανών το 2010

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 00:00

Στο πάγωμα των κρατικών δαπανών θα προχωρήσει η γαλλική κυβέρνηση το 2010 στο πλαίσιο των προσπαθειών για έλεγχο του ελλείμματος του προϋπολογισμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος απέκλεισε ωστόσο αύξηση της φορολογίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο Φιγιόν ανέφερε ότι αναμένει «αργή ανάκαμψη» στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο, προειδοποιώντας όμως ότι η γαλλική οικονομία δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο.

«Ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός στη Γαλλία, η κατανάλωση έχει παγώσει και οι τράπεζες παραμένουν σταθερές. Υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις, αλλά τίποτα δεν είναι εγγυημένο και δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο», αναφέρει ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ο Φιγιόν κατέστησε σαφές ότι οι προσπάθειες περιστολής των κρατικών δαπανών δεν θα οδηγήσουν τη δεύτερη οικονομία στη ζώνη του Ευρώ σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μέχρι το 2012, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνησή του.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε τις οικονομικές μας πολιτικές. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αυξάνουμε τους φόρους. Θα ήταν αντιπαραγωγικό σε μία περίοδο ύφεσης», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα