Σταθερό το τραπεζικό σύστημα της Ρουμανίας

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 07:46

Σταθερό παραμένει το ρουμανικό τραπεζικό σύστημα, παρά τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στη ρουμανική οικονομία, σύμφωνα με την άποψη στελεχών της Ρουμανικής Εμπορικής Τράπεζας (BCR).

Οι εκτιμήσεις των τραπεζιτών για την πορεία της ρουμανικής οικονομίας δίνουν έμφαση στην αξιοποίηση του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύψους 19 εκατ. ευρώ. Η έναρξη των δανειοδοτήσεων από το ΔΝΤ τόνωσε το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, ενώ οι τραπεζίτες στη Ρουμανία αναμένουν «αναθέρμανση» της εισροής των ¶μεσων Ξένων Επενδύσεων (FDI).

Η σταθερότητα της τραπεζικής αγοράς στη Ρουμανία είναι σημαντική για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθώς ο ρόλος των τραπεζών αναμένεται να ενισχυθεί από τις εισροές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης.

Η BCR είχε μείωση κατά 13% των καθαρών κερδών της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009, ενώ μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη έχει αναπροσαρμόσει την πολιτική χορήγησης δανείων, που ακολουθούσε πριν από την οικονομική κρίση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Agerpres



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα