Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 05:19
UPD:05:33

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς η μεγαλύτερη αισιοδοξία μεταξύ των κατασκευαστών στις ΗΠΑ, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η μείωση του κόστους δανεισμού των τραπεζών τόνωσαν την εμπιστοσύνη ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 2,2% φθάνοντας στις 98,97 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκιο. Έως και χθες ο δείκτης από τις 9 Μαρτίου που υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών, σημείωσε άνοδο 40%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 2,8% φθάνοντας στις 9.293,09 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 2,1% και στη Νότιο Κορέα ο Kospi κέρδισε 2%. Σήμερα αναμένεται να αρχίσουν και πάλι οι συναλλαγές στην Ινδία καθώς η εκτίναξη κατά 17% του Sensitive Index σηματοδότησε χθες την αναστολή των διαπραγματεύσεων.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 3%, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων καθώς οι αναλυτές είπαν ότι τα κέρδη της Bank of America Corp. και της Lowe’s Cos. υπερέβησαν τις προβλέψεις. Ο δείκτης National Association of Home Builders/Wells Fargo της εμπιστοσύνης των κατασκευαστών κινήθηκε ανοδικά τον Μάϊο φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο.

Το γιέν κινήθηκε πτωτικά έναντι του δολαρίου έως τα 96,40 σήμερα από 95,03 που ήταν χθες στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Τόκιο. Το ιαπωνικό νόμισμα υποτιμήθηκε και έναντι του ευρώ φθάνοντας στα 130,68 από 127,91.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε χθες άνοδο 4,8% φθάνοντας στα 59,03 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 11 Νοεμβρίου. Νωρίς σήμερα κατά την διαπραγμάτευσή του στην Ασία το πετρέλαιο σημείωνε άνοδο 0,4%.

Οι ινδικές μετοχές που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ έκαναν χθες ράλι εν μέσω εικασιών ότι η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στη χώρα θα επιταχύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και θα προσελκύσει ξένα κεφάλαια.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα