American Express: Περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 06:00
UPD:09:42

Στη μείωση του προσωπικού της κατά 6% θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, American Express Co., καθώς οι κάτοχοι καρτών πιέζονται να αποπληρώσουν τα χρέη τους από την αύξηση της ανεργίας.

Η American Express θα δαπανήσει από 180 έως 250 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, μεταξύ άλλων και για την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Επιπλέον περικοπές θα γίνουν στο σκέλος του μάρκετινγκ, στο κόστους των ταξιδιών καθώς και των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Οι περικοπές που γίνονται μετά τις αντίστοιχες των 7.000 θέσεων εργασίας, οι οποίες ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο, ενδέχεται να οδηγήσουν στην εξοικονόμηση μέσα σε ένα έτος 2 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της American Express σημείωσαν άνοδο 1,90 δολ., ποσοστό 7,8%, φθάνοντας στα 26,13 δολ. η μία στις 4 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους και μετά την ανακοίνωση της μείωσης των θέσεων εργασίας οι μετοχές της υποχώρησαν 13 σεντς η μία.

Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 58%, φθάνοντας στα 443 εκατ. δολ.άρια, καθώς οι καταναλωτές δεν αποπλήρωσαν περισσότερα δάνεια. Το σκέλος καρτών της εταιρείας εμφάνισε ζημίες 25 εκατ. δολαρίων την εν λόγω χρονική περίοδο, έναντι καθαρών κερδών 523 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο έτος. Με την έναρξη του δευτέρου τριμήνου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα ληξιπρόθεσμα δάνεια αυξήθηκαν 10,1% τον Απρίλιο από 8,8% τον Μάρτιο.

Ο προηγούμενος κύκλος μείωσης των θέσεων εργασίας, παράλληλα με το πάγωμα των προσλήψεων, των αυξήσεων της διοίκησης και της μείωσης των δαπανών σε τεχνολογία, είχε στόχο την εξοικονόμηση 1,8 δισ. δολαρίων μέσα στο 2009. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα αναμένεται να εξοικονομήσουν περίπου 175 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την American Express.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα