Εντυπωσιακά κέρδη

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 00:01

Μεγάλα κέρδη κατέγραψε χθες η Wall Street, με το δείκτη S&P 500 να κινείται πάνω από το «ψυχολογικό» φράγμα των 900 μονάδων ανακάμπτοντας από την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν η χειρότερη από το Μάρτιο, καθώς οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν στα θετικά νέα για την αγορά στέγης των ΗΠΑ και τον τραπεζικό τομέα.

Η αγορά στέγης βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής ανάκαμψης γι΄ αυτό και τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Lowe's, του δεύτερου μεγαλύτερου αμερικανικού ομίλου στο χώρο κατοικίας, προκάλεσαν ευφορία.

Τον πρώτο λόγο είχαν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα, με τη μετοχή της Bank of America να καταγράφει κέρδη άνω του 9%, από τη στιγμή που η Goldman Sachs συμπεριέλαβε την τράπεζα σε λίστα μετοχών με σύσταση αγοράς.

Ανοδος και στην Ευρώπη, με το χρηματοοικονομικό τομέα να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση εν μέσω προσδοκιών ότι η ύφεση των κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη αρχίζει να υποχωρεί. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 2,4% στις 859,88 μονάδες. Για φέτος ο δείκτης εξακολουθεί να βρίσκεται σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας κέρδη 3%. Οι μεγάλοι κερδισμένοι ήταν οι μετοχές τραπεζών που σημείωσαν κέρδη από 4,5% έως 13,5%.

Ο FTSE 100 στη Βρετανία ενισχύθηκε 2,3%, ενώ ο DAX στη Γερμανία και ο CAC 40 στη Γαλλία σημείωσαν κέρδη 2,4% αντίστοιχα. Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 2,4%, παρουσιάζοντας το χειρότερο κλείσιμο από τη 1η Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα