Προς αποπληρωμή κρατικών δανείων οι GS, JPMorgan και Morgan Stanley

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 09:13
UPD:09:19

Αίτηση αναχρηματοδότησης κρατικού χρέους, συνολικού ύψους 45 δισ. δολαρίων, κατέθεσαν οι Goldman Sachs (στη φωτογραφία), JPMorgan και Morgan Stanley.

Αίτηση αναχρηματοδότησης κρατικού χρέους, συνολικού ύψους 45 δισ. δολαρίων, κατέθεσαν οι Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αποζημίωση που θα έχει καταβληθεί στους Αμερικανούς φορολογούμενους από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών, τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω πηγές, οι τρεις εταιρείες χρειάζονται την έγκριση της Φέντεραλ Ριζέρβ, που είναι και ο βασικός επόπτης τους, προκειμένου να επιστρέψουν τα κεφάλαια.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών αλλά και ο εκπρόσωπος της Fed Νέας Υόρκης αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές τράπεζες επιθυμούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έλαβαν μέσω του προγράμματος TARP, ούτως ώστε να αποφύγουν τους περιορισμούς στις αποζημιώσεις και στις προσλήψεις, που επιβλήθηκαν στις εταιρείες που είχαν πρόσβαση σε κρατικά κεφάλαια τον Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα