Vodafone: Αύξηση στα ετήσια κέρδη EBITDA

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 09:36
UPD:09:53

Αύξηση της ετήσιας κερδοφορίας της ανακοίνωσε σήμερα η Vodafone Group, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, επικαλούμενη την εξασθένηση της στερλίνας έναντι του ευρώ και τα υψηλότερα έσοδα στις αναδυόμενες αγορές.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 14,5 δισ. στερλίνες (22,3 δισ. δολάρια) από 13,2 δισ. στερλίνες που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16% στα 41,02 δισ. στερλίνες.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη EBITDA 14,43 δισ. στερλινών και πωλήσεις 40,94 δισ. στερλινών.

Η στερλίνα υποχώρησε κατά 14% έναντι του ευρώ κατά τη διάρκεια των 12 μηνών μέχρι το Μάρτιο, δίνοντας ώθηση στην αξία των πωλήσεων και των κερδών της Vodafone στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, θετικά επέδρασε στην κερδοφορία η επέκταση του βρετανικού ομίλου σε αναδυόμενες αγορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, μέσω εξαγορών στην Τουρκία, την Ινδία και τη Γκάνα.

Σε ανακοίνωσή της η Vodafone τονίζει ότι «επιτάχυνε» το πρόγραμμα περικοπής δαπανών ύψους 1 δισ. στερλινών, προκειμένου να «αντισταθμίσει τις πιέσεις κόστους και το ανταγωνιστικό περιβάλλον και να επενδύσει σε ευκαιρίες ανάπτυξης των εσόδων». Στόχος της είναι να εφαρμόσει το 65% του προγράμματος αυτού στην οικονομική χρήση 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα