Φ. Πετραλιά: Aνοικτό μέτωπο με την ανεργία

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 14:29
UPD:15:23

Το υπουργείο Απασχόλησης έχει θέσει πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη και την προώθηση της απασχόλησης, δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη - Πάλλη Πετραλιά από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Το υπουργείο Απασχόλησης έχει θέσει πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη και την προώθηση της απασχόλησης, δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη - Πάλλη Πετραλιά από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Η κ. Πετραλιά πρόσθεσε ότι «δεν χρειάζονται πρόσθετες αλλαγές στο ασφαλιστικό μας σύστημα», καθώς οι αλλαγες που προώθησε η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν επαρκώς τα προβλήματα. «Η κρίση ήταν το πρώτο κρας τεστ για τη λειτουργία του νέου συστήματος» και τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά, όπως ανέφερε. Αναφερόμενη στις συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η υπουργός Απασχόλησης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει το αλάθητο, γιατί αν το είχε θα είχε προβλέψει την κρίση».

To υπουργείο, συνέχισε η κ. Πετραλιά, φιλοδοξεί να καταστεί δύναμη αποτροπής των επιπτώσεων που δημιουργεί η διεθνής οικονομική κρίση και διατηρεί ανοιχτό μέτωπο με την ανεργία.

Η παραγωγική κοινωνία, συμπλήρωσε, αποτελεί αντίδοτο στη διεθνή οικονομική κρίση και οφείλει να έχει πρώτη προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία των εργαζομένων.

«Το ασφαλιστικό αντέχει»

Τόνισε ακόμη ότι το ασφαλιστικό αντέχει, γιατί «η κρίση το βρήκε προετοιμασμένο». «Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προώθησε το 2008 η κυβέρνηση, πετύχαμε να εξαλείψουμε χρόνιες παθογένειες και στρεβλώσεις του ασφαλιστικού συστήματος» πρόσθεσε.

«Δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, είμαστε προσηλωμένοι στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης... Πυκνώνουμε τις δράσεις μας, τις κάνουμε πιο στοχευμένες, με τα εξής κριτήρια: αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα και ισότητα».

Όπως είπε η κ. Πετραλιά, η ελληνική οικονομία και η ελληνική αγορά εργασίας αντέχουν. «Έχουμε οριακή αύξηση της ανεργίας, αλλά δεν έχουμε εκείνα τα νούμερα ανεργίας που έχουν άλλες χώρες, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε».

Ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να πληρώσουν όλο το τίμημα της κρίσης εργαζόμενοι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα