Προτάσεις για τη σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου

Θα καταθέσει η Γαλλία στην επόμενη σύνοδο της G8
Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 14:31

Προτάσεις για την «καταπολέμηση των διακυμάνσεων στην τιμή του πετρελαίου» σκοπεύει να καταθέσει η Γαλλία στη σύνοδο της Ομάδας των 8 (G8), που θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Ιουλίου στην πόλη Λ’ ¶κουιλα της Ιταλίας, σύμφωνα με το Νικολά Σαρκοζί.

«Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να καταπολεμήσουμε τις διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου. Οι διακυμάνσεις αυτές δεν συμφέρουν κανέναν», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, στο πλαίσιο επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη σταθερότητα στις τιμές των ενεργειακών πηγών», ανέφερε, τονίζοντας ότι οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές αποσταθεροποιούν σοβαρά την παγκόσμια οικονομία, ενώ οι πολύ χαμηλές κρίβουν μελλοντικούς κινδύνους. «Η σταθερότητα στην τιμή του πετρελαίου αποτελεί προϋπόθεση για μελλοντικές επενδύσεις», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, μία λύση θα ήταν η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των χωρών παραγωγής και κατανάλωσης πετρελαίου, ως προς τον καθορισμό των ανώτατων και των κατώτατων τιμών που θα εξασφάλιζαν μεν τη σταθερότητα των επενδύσεων, χωρίς όμως να είναι δυσβάσταχτες για τις οικονομίες των καταναλωτριών χωρών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα