Σήμερα οι αποζημιώσεις σε παραγωγούς φυλλοβόλων δέντρων - πατάτας

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 14:35

Σήμερα καταβάλλει ο ΕΛΓΑ τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς των φυλλοβόλων δέντρων και της πατάτας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, εκκαθαρίσθηκαν από τον ΕΛΓΑ και στάλθηκαν στην ΑΤΕ για να πληρωθούν σήμερα αποζημιώσεις ύψους 10.434.511 ευρώ. Το ποσό αφορά 9.366 παραγωγούς 45 νομών για ζημιές στη φυτική παραγωγή που συνέβησαν από το τέλος του 2008 και μέχρι τον Απρίλιο του 2009 λόγω κακοκαιρίας καθώς και λόγω των κατ’ εξαίρεση ασφαλιστικών καλύψεων της μειωμένης παραγωγής των φυλλοβόλων δένδρων και της πατάτας.

Συγκεκριμένα, οι νομοί στους οποίους θα καταβληθούν αποζημιώσεις είναι οι εξής:

Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, ¶ρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων και Χαλκιδικής.

Αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό καθώς επίσης και για το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.elga.gr.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα