Βρετανία: Αβέβαιο το μέλλον για τους τελειόφοιτους

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 17:41

Δύσκολα τα πράγματα για τους τελειόφοιτους των βρετανικών πανεπιστημίων, καθώς η αγορά εργασίας εξακολουθεί να συρρικνώνεται καθώς η χώρα βουλιάζει στην ύφεση.

Το Εγκεκριμένο Ινστιτούτο Προσωπικού και Ανάπτυξης (CIPD) της Βρετανίας προειδοποιεί με σημερινή του έκθεση ότι οι τελειόφοιτοι πανεπιστημίων και οι απόφοιτοι λυκείου θα αντικρύσουν το σκληρό πρόσωπο της ύφεσης, καθώς θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το 50% περίπου των εργοδοτών δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να προσλάβει τελειόφοιτους των πανεπιστημίων ή απόφοιτους του σχολείου το φετινό καλοκαίρι, καθώς ολοένα περισσότερες εταιρείες της Βρετανίας ακυρώνουν τα προγράμματα πρόσληψης τελειόφοιτων.

Με αυτά τα δεδομένα, τα τμήματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας των βρετανικών πανεπιστημίων έχουν δώσει έμφαση στην υποστήριξη των «πανικοβλημένων» φοιτητών που παίρνουν φέτος πτυχίο και στην καθοδήγησή τους στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, «οι εταιρείες γίνονται ολοένα πιο επιλεκτικές στις προσλήψεις. Μπορεί και στο παρελθόν να επισκέπτονταν πολλά πανεπιστήμια, αλλά τώρα επιλέγουν ακόμη και τα πανεπιστήμια που θα επισκεφθούν».

Πηγή: The Guardian



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα