Τ.Τ.: Η Ελλάδα μπορεί να βγει πιο δυνατή από την κρίση

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 17:47

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί ανταγωνιστικά να βγει πιο δυνατή από την κρίση αν υπάρξουν οι απαραίτητες και συντονισμένες δράσεις, προέβη ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλλιπίδης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Ο κ. Φιλλιπίδης επεσήμανε ότι η χώρα μπορεί να ενισχύσει την παρουσία της και την οικονομική της θέση στα Βαλκάνια και να δώσει τέλος σε χρόνιες αντιπαραγωγικές διαδικασίες και αγκυλώσεις, «αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να δούμε την ευκαιρία μέσα στο πρόβλημα και όχι το πρόβλημα μέσα στην ευκαιρία και να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ».

«Αν για κάτι μας εγκαλεί η διεθνής οικονομική κρίση, είναι να εγκαταλείψουμε τις συνταγές ενός οικονομικού εξτρεμισμού, που δεν είχε κανόνες, δεν είχε αρχές, δεν είχε αξίες και του οποίου κινητήριος δύναμη ήταν το κέδρος, με οποιοδήποτε τίμημα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΤΤ.

Αναφερόμενος στο ΤΤ ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε: «η απόφασή μας να μετεξελίξουμε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε μια εναλλακτική τράπεζα, την POSTBANK, συνδέεται ευθέως με την ανάγκη να δείξουμε ότι είναι μια τράπεζα με ηθική».

Πρόσθεσε τέλος ότι «η POSTBANK φιλοδοξεί να γίνει η εναλλακτική τράπεζα που θα συνδυάζει την επιχειρηματικότητα με την ηθική. Το κέρδος με το κοινωνικό όφελος».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα