Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 05:14
UPD:05:23

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών και των μεταλλουργιών, μετά την πώληση μετοχών από την Australia & New Zealand Banking Group Ltd. και την υποχώρηση της τιμής των μετάλλων.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,7% φθάνοντας στις 100,06 μονάδες στις 10:49 π.μ. στο Τόκιο. Από τις 9 Μαρτίου που ο περιφερειακός δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών έχει σημειώσει άνοδο 42% εν μέσω εικασιών ότι η χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση έχει περάσει.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση καθώς η κυβέρνηση είπε ότι οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα υποχώρησαν για όγδοο μήνα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε απώλειες 1,2%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Straits Times Index βυθίστηκε 1,3%.

Χθες στη Ν. Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 1,9% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υποχώρησε σε δύο εβδομάδες.

Η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αναρριχήθηκε 18 μονάδες βάσης φθάνοντας στο 3,732%. Οι αποδόσεις έχουν σημειώσει άνοδο περισσότερο από τις 100 μονάδες από τον Μάρτιο που αξιωματούχοι της Federal Reserve είπαν ότι η τράπεζα θα αγοράσει αμερικανικό έλλειμμα ύψους έως 300 δισ. δολαρίων.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο υποχώρησε 1%. Τα συμβόλαια του χαλκού στη Ν. Υόρκη σημείωσαν σήμερα απώλειες 1,2% μετά από τη χθεσινή υποχώρησή τους έως 0,9%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα