Τρίτη μέρα ανόδου

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 00:01

Τα στοιχεία για βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης κράτησαν τους δείκτες των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Αν και ενδοσυνεδριακά οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις ο δείκτης FTSEurofirst 300 τερμάτισε τελικά στις 870,63 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,6%. Στο Λονδίνο ο FTSE100 είχε οριακή άνοδο (0,1%), ενώ ο Xetra Dax στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψαν κέρδη 0,3% και 0,76% αντίστοιχα.

Αμείωτο παρέμεινε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τους τίτλους των τραπεζών, ενώ αξιόλογα κέρδη παρουσίασαν και οι όμιλοι λιανικής με τη μετοχή της Carrefour να ενισχύεται περίπου 4% και της Tesco 2,85%.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν ωστόσο οι δείκτες στη Νέα Υόρκη. Αν και έως τα μέσα της συνεδρίασης εμφάνιζαν οριακές μεταβολές, στη συνέχεια οι ρευστοποιήσεις εντάθηκαν με αποτέλεσμα ο Dow Jones και ο S&P 500 να καταγράφουν απώλειες άνω του 1%. Ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή είχε η GM, που είδε τη μετοχή της να βυθίζεται, καθώς η αδυναμία της διοίκησής της να έλθει σε συμφωνία με τους κατόχους ομολόγων την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο κατάφερε χθες να ενισχυθεί ελαφρά έναντι του ευρώ, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα