Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 05:17
UPD:05:24

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών καθώς η καλύτερη βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία ώθησε υψηλότερα τις τιμές του χαλκού.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3% φθάνοντας στις 100.45 μονάδες στις 10:38 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 1,1% αυτήν την εβδομάδα ωθώντας το ράλι του από τις 9 Μαρτίου και τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών, στο 42%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,9%. Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσε άνοδο 1%. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,1% καθώς το γιέν κινήθηκε ανοδικά μετά την ανακοίνωση για τη βιομηχανική παραγωγή σκιάζοντας τις προοπτικές των κερδών των εξαγωγικών εταιρειών.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,5% καθώς η ανάκαμψη των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας περιόρισε τις ανησυχίες ότι οι πωλήσεις χρέους από το κράτος θα σηματοδοτήσουν υψηλότερο κόστος δανεισμού, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών.

Τα συμβόλαια του χαλκού στη Νέα Υόρκη σημείωσαν άνοδο έως 1% μετά τη σημερινή ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου ότι η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 5,2% τον περασμένο μήνα από τον Μάρτιο. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε άνοδο 3,3%. Οι εταιρείες είπα ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν την παραγωγή τους τον Μάϊο και τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έκθεση.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο φθάνοντας στα υψηλότερα έξι μηνών μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου σημείωσε άνοδο φθάνοντας στα 65,08 δολ. στη Ν. Υόρκη, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 5 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα