Ιαπωνία: «Αλμα» της βιομηχανικής παραγωγής

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 06:19
UPD:09:37

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα 56 ετών σημείωσε τον Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας, καθώς η ανάκαμψη των εξαγωγών βοηθάει την οικονομία να εξέλθει της χειρότερης ύφεσης από τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,2% σε σχέση με το Μάρτιο – αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα – όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου στο Τόκιο. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, που προέβλεπαν ότι θα διαμορφωνόταν στο 3,3%.

Η αύξηση της παραγωγής ήταν η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 1953.

Το γιέν κινήθηκε ανοδικά εν μέσω εικασιών ότι κεφάλαια θα εισρεύσουν στην Ιαπωνία, καθώς η οικονομία αρχίζει ξανά να αναπτύσσεται μετά τη συρρίκνωση ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή παραμένει χαμηλή συγκριτικά με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 96,39 ανά δολάριο στις 11:34 π.μ. στο Τόκιο από 96,76 πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,1%, οδεύοντας να κλείσει τρίτο μήνα με άνοδο. Από τις 10 Μαρτίου και τα χαμηλότερα επίπεδα 26 ετών, ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 34%. Η απόδοση των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε μισή μονάδα βάσης στο 1,475%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα