ΔΝΤ: Προς ανοδική αναθεώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009 16:37

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2010, εν μέσω ενδείξεων ότι μετριάζονται οι ρυθμοί επιβράδυνσης της οικονομίας, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του οργανισμού, Τζον Λίπσκι.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Τουρκία, ο κ. Λίπσκι τόνισε ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να είμαστε βέβαιοι. «Παρόλο που τα τελευταία στοιχεία υποδεικνύουν επιβράδυνση της παγκόσμιας συρρίκνωσης, υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα αναφορικά με το πότε και το πόσο γρήγορα θα υπάρξει ανάκαμψη».

Πάντως, τα ευνοϊκά σημάδια στην οικονομία, τον χρηματοοικονομικό κλάδο και την εμπιστοσύνη, όπως είπε, τον κάνουν να περιμένει πως «μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αναθεωρήσουμε τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη ελαφρώς προς τα επάνω, κυρίως όσον αφορά το 2010».

Το ΔΝΤ θα παρουσιάσει τις νέες του προβλέψεις στις 7 Ιουλίου. Στις προβλέψεις του Απριλίου έκανε λόγο για συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας κατά 1,3% φέτος και ανάπτυξη 1,9% το 2010.

Ο κ. Λίπσκι ανέφερε ότι η ανάκαμψη του χρόνου θα είναι πολύ αργή, με την οικονομική δραστηριότητα στις αναπτυγμένες χώρες να επανέρχεται σταδιακά.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα