Έρχονται το 2010 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Nissan

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 09:44

Τα πρώτα μοντέλα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής θα παρουσιάσει η Nissan από το 2010, καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες διήρκησαν 20 χρόνια.

Οι τεχνικοί της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν κάνει εκατοντάδες δοκιμές αξιοπιστίας στη χρήση των μπαταριών λιθίου και εκτιμούν ότι θα έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 10 ετών.

H Nissan κατασκεύασε το 1995 το Prairie EV, το πρώτο δηλαδή ηλεκτρικό της αυτοκίνητο με μπαταρίες λιθίου, μερικά μοντέλα του οποίου πωλήθηκαν δοκιμαστικά σε επιχειρήσεις.

«Διαπιστώσαμε με έκπληξη πέρυσι ότι αρκετά τέτοια αυτοκίνητα εξακολουθούν να κυκλοφορούν ακόμη», δήλωσε ο αρχιμηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας, Χιντεάκι Χόρι.

«Εκείνη την εποχή οι περισσότεροι επιστήμονες δεν πίστευαν σε αυτή την τεχνολογία», προσθέσε ο Χόρι και σημείωσε: «Οι ανταγωνιστές της Nissan, η Toyota και η Honda είχαν στραφεί μάλιστα, αρχικά στις μπαταρίες νικελίου καθώς πίστευαν ότι ήταν αδύνατο να συγκεντρώσουν επαρκή ισχύ με τους συσσωρευτές λιθίου».

Το 1999 η Nissan κατασκεύασε ένα νέο πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το Altra EV, συνεχίζοντας να δείχνει εμπιστοσύνη στις μπαταρίες λιθίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα