Στο μικροσκόπιο των αρχών η συμφωνία Google – εκδοτικών οίκων

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 09:59

Έρευνα για τη συμφωνία μεταξύ της Google και εκδοτικών οίκων για τη διάθεση εκατομμυρίων τίτλων βιβλίων στο διαδίκτυο, ύψους 125 εκατ. δολαρίων, ξεκίνησαν οι αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ.

Τα ζητήματα που εγείρονται από τη συμφωνία, η οποία αποζημιώνει τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων και δίνει στην αμερικανική εταιρεία μερίδιο στις online πωλήσεις βιβλίων και διαφημίσεων, «χρήζει περαιτέρω έρευνας», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Τον περασμένο μήνα, η Google είχε αποκαλύψει ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης της ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία – η οποία προβλέπει τη δημιουργία μιας υπηρεσίας καταγραφής των πνευματικών δικαιωμάτων των βιβλίων, όπου οι εκδοτικοί οίκοι και οι συγγραφείς θα μπορούν να εγγράφουν το έργο τους και να λαμβάνουν αποζημίωση από τις πωλήσεις των βιβλίων.

Σημειώνεται ότι η Google βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών και για άλλες δύο υποθέσεις: για πιθανή συμπαιγνία με άλλους τεχνολογικούς ομίλους στις πρακτικές προσλήψεων καθώς και για την ύπαρξη δύο μελών στο δ.σ. της και στο δ.σ. της Apple.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα